2 producten: -17% korting | 3 producten: -20% korting | 4 producten: -25% korting

Morgen in huis!
Als je voor 21:30 bestelt
Ook avondbezorging
Kies je eigen bezorgmoment
34 jaar ervaring
137000+ klanten gingen je voor
Gratis verzending
Vanaf € 49,50

Heb je een online aankoop gedaan bij Petra’s Haarwereld, maar ben je niet tevreden met het product? Stuur dan naar ons retour en ontvang het aankoopbedrag binnen maximaal 14 werkdagen retour.

Herroepingsrecht

Bij Petra’s Haarwereld heb je 14 werkdagen (na het plaatsen van je order) het recht om je online aankoop retour te sturen. Je dient binnen 14 werkdagen jouw online aankoop aan te melden voor een retourzending. Dit kan per mail of telefonisch met opgave van reden. Je mag er ook voor kiezen om de retourzending niet aan te melden en direct terug te sturen naar Haarwereld. Je bent er dan zeker van dat het product nog in verkoopbare staat is. Voor het beoordelen van verbruiksartikelen (denk aan shampoos, conditioners, gel etc.) is het niet nodig om de verzegeling van de verpakking te verbreken. Dit is ook niet toegestaan in een fysieke winkel. Gebeurt dit toch, is het product niet meer te verkopen en wordt dit gezien als een waardevermindering van 100%.

De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening en kan naar het volgende adres worden gestuurd: Haarwereld: Grote Markt 46 7711CZ Nieuwleusen. Het maakt niet uit via welke koeriersdienst het pakketje wordt verzonden. De klant is zelf verantwoordelijk voor het pakketje zolang het in bezit van de koeriersdienst is. Vraag daarom altijd om een verzendbewijs bij het verzenden van het retourpakket. Haarwereld heeft 14 werkdagen, na het aanmelden van de retourzending, de tijd om het bedrag te crediteren. Het bedrag wordt terugbetaald op dezelfde manier waarop bij Haarwereld is betaald.

Let op: zorg ervoor dat er een bestelnaam/factuurnaam bij het pakket in zit. Zo kunnen wij het pakket snel verwerken en ontvang jij het geld sneller op de rekening.

Wat is wettelijke garantie?

Je hebt recht op een goed product. In de wet staat dat een product deugdelijk moet zijn.
Je moet het product een bepaalde tijd op een normale manier kunnen gebruiken. Wat jij van een product kunt verwachten hangt af van de volgende dingen:

> wat de verkoper (webshop) heeft gezegd;
> wat er in reclame is gezegd;
> het merk;
> de prijs;
> of het product nieuw of tweedehands is.

Is jouw haarproduct defect binnen de wettelijke garantie? Neem dan contact met ons op en wij kijken naar een oplossing. Je klacht wordt inhoudelijk binnen 14 werkdagen (meestal binnen 1-2 werkdagen) na ontvangst in behandeling genomen en opgelost.

Vragen of klachten

Heb je vragen, opmerkingen of een klacht? Wij zijn te bereiken per mail en telefoon. Wij zullen de vraag, opmerking of klacht zo snel mogelijk in behandeling nemen en oplossen waar nodig.

Onze contactgegevens zijn: klantenservice@haarwereld.nl of 0529-480503. Wij zijn op werkdagen (maandag tot vrijdag) te bereiken van 10:00 tot 17:00.

TIP: neem je contact met ons op? Zorg er dan voor dat je alvast een bestelnummer bij de hand hebt, dan kunnen wij je zo snel mogelijk helpen.

Verkeerde levering

Heb jij een verkeerd product ontvangen of komt je pakketje kapot aan? Wij kijken graag naar de juiste oplossing. Met heel veel pakketten per dag gaat er bij ons helaas ook wel eens iets fout. Stuur een fotootje van het ontvangen of kapotte product en wij komen met een passende oplossing.

Defect product ontvangen?

Is het onderweg niet helemaal goed gegaan met de producten? Of doet de stijltang of föhn het niet? Dat vinden wij net zo vervelend als jij! Neem contact op met onze klantenservice en wij lossen het zo snel mogelijk op.

Een online aankoop retourneren? 

Heb je een online aankoop gedaan bij Haarwereld, maar wil je het graag retourneren? Dat kan! Stuur dan het ongebruikte product naar ons retour en ontvang het aankoopbedrag binnen maximaal 14 werkdagen retour.

Hoe stuur je een product retour?

De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening en kan naar het volgende adres worden gestuurd: Haarwereld: Grote Markt 46 7711CZ Nieuwleusen

Het maakt niet uit via welke koeriersdienst het pakketje wordt verzonden. De klant is zelf verantwoordelijk voor het pakketje zolang het in bezit van de koeriersdienst is. Vraag daarom altijd om een verzendbewijs bij het verzenden van het retourpakket. Haarwereld heeft 14 werkdagen, na het aanmelden van de retourzending, de tijd om het bedrag te crediteren. Het bedrag wordt terugbetaald op dezelfde manier waarop bij Haarwereld is betaald.

Let op! Zorg ervoor dat er een ordernummer bij het pakket in zit. Zo kunnen wij het pakket snel verwerken en ontvang jij het geld sneller op jouw rekening.

Herroepingsrecht

Bij Haarwereld heb je 14 werkdagen (na het plaatsen van je order) het recht om je online aankoop retour te sturen. Je dient binnen 14 werkdagen jouw online aankoop aan te melden voor een retourzending. Dit kan per mail of telefonisch met opgave van reden. Je mag er ook voor kiezen om de retourzending niet aan te melden en direct terug te sturen naar Haarwereld. Je bent er dan zeker van dat het product nog in verkoopbare staat is. Voor het beoordelen van artikelen is het niet nodig om de verzegeling van de verpakking te verbreken of het te gebruiken. Dit is ook niet toegestaan in een fysieke winkel. Gebeurt dit toch, is het product niet meer te verkopen en wordt dit gezien als een waardevermindering van 100%. 

Wat is wettelijke garantie?

Je hebt recht op een goed product. In de wet staat dat een product deugdelijk moet zijn. Je moet het product een bepaalde tijd op een normale manier kunnen gebruiken. Wat jij van een product kunt verwachten hangt af van de volgende dingen:

  • Wat de verkoper (webshop) heeft gezegd;
  • Wat er in reclame is gezegd;
  • Het merk;
  • De prijs;
  • Of het product nieuw of tweedehands is.


Is jouw haarproduct defect binnen de wettelijke garantie? Neem dan contact met ons op en wij kijken naar een oplossing. Je klacht wordt inhoudelijk binnen 14 werkdagen na ontvangst in behandeling genomen en opgelost.

Verkeerde levering of defect product ontvangen?

Heb jij een verkeerd product ontvangen of komt je pakketje/product kapot bij jou aan? Dat vinden wij net zo vervelend als jij! Wij kijken graag naar de juiste oplossing. Neem contact op met onze klantenservice en wij lossen het zo snel mogelijk op. Stuur een fotootje van het ontvangen of kapotte product en wij komen met een passende oplossing.

Vragen of klachten?

Heb je vragen, opmerkingen of een klacht? Wij zijn te bereiken per mail en telefoon. Wij zullen de vraag, opmerking of klacht zo snel mogelijk in behandeling nemen en oplossen waar nodig. Onze contactgegevens zijn: klantenservice@haarwereld.nl of 0529-480503. Wij zijn op werkdagen (maandag tot vrijdag) te bereiken van 10:00 tot 17:00.

TIP: neem je contact met ons op? Zorg er dan voor dat je alvast een ordernummer bij de hand hebt, dan kunnen wij je zo snel mogelijk helpen!